‘Als het beestje maar een naam heeft’

Het verzinnen van een babynaam kan een behoorlijke opgave zijn. Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of er is een wereldbewoner met die naam. Afkortingen, 4-dubbele namen, streepjes, leestekens, het lijkt soms wel of het niet uniek genoeg kan. En dat dacht onze dochter ook toen ze haar nieuwste knuffel een naam gaf…

Al voor dat mevrouw geboren werd, kregen we hier in huis al flinke gezinsuitbreiding. Zeg nou zelf, het ene knuffeltje is nog schattiger dan het andere. En als je in een babywarenhuis dan toch al een vermogen uitgeeft aan een babykamer, kinderwagen, autostoel, noem het allemaal maar op, dan kan dat knuffeltje van €9,95 er ook nog wel bij. Om nog maar niet over de kraamcadeaus te spreken…

‘Mimi en Bimbie’

Na enkele maanden, toen het echte baby-achtige van haar af was, sliep zij dan ook tussen een hele berg knuffels en tutdoekjes. Zelf koos zij haar favorieten, hoe goed je ze ook verstopte tussen de andere leuke knuffies, daar trapte ze niet in. Ze bleef zoeken, tot ze Mimi en Bimbie samen in één hand tegen zich aan kon drukken.

‘Piet’

En eens in de zoveel tijd komt er nog wat nieuwe gezinsuitbreiding. Zo hebben wij van Sinterklaas en zwarte Piet een Happy Horse konijn met muziek gekregen. Geloof het of niet, dat super zachte, schattige, roze konijn heeft ze PIET genoemd. Serieus, PIET… Na de nodige pogingen hem toch een ander, liefkozend naampje te geven, hebben we die hoop opgegeven. Gekregen van Piet, dus hij heet Piet. Niets meer en niets minder.

Maar het kan nog erger…

Nu we daar aan gewend zijn, dacht ik het ergste wel gehad te hebben. Tot onze dochter het Pinguin-pittenzakje (zie foto) tevoorschijn wist te toveren. Momenteel mag die niet aan haar collectie ontbreken en tot mijn verbazing dacht ik laatst te horen dat deze ook een bijzondere naam heeft gekregen. Na een gezellige wandeling in het bos met ‘Ome Poon’ en na het verzamelen van leuke herfstspulletjes, leek EIKELTJE haar wel een geschikte naam.

Eikeltje, dacht ik alles gehad te hebben…

Een gedachte over “‘Als het beestje maar een naam heeft’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s