September… Ben je er nu alweer?

Ongelooflijk vind ik het, ieder jaar weer. Het ene moment geniet je van het eerste lentezonnetje en voor je het weet, heb je de zomer met volle teugen beleefd en is het alweer september. Op zich kan september nog best wat mooie dagen brengen, toch vind ik september altijd hét einde van, wat mij betreft,  het lekkerste seizoen van het jaar.
En dat is balen.

Dit jaar is de eerste week van september ook meteen een definitieve afsluiting van de zomer. Zo zaten we vorige week nog in onze bikini in het welbekende blauwe/roze zwembadje, zo zitten we deze week met een vest en sokken, van achter het raam, te staren naar een natte tuin. Helaas doel ik dan niet op een natte tuin door alle emmertjes water die onze dame over de rand van het badje heeft gegooid, of van haar lekkende zwemluier die een heel spoor achter laat. Nee, ik zie daar tot mijn grote teleurstelling gewoon een druilerige, natgeregende tuin. Inclusief een natte glijbaan waar zij ongetwijfeld nog een keer of tien vanaf wil vandaag.
Leg dat maar eens uit aan een kind van anderhalf.

Die mooie zomer…

Hoewel ik heus wel weet dat de overige drie seizoenen, naast de overheerlijke, tropische zomer, weer andere charmes hebben, kan ik de zomer toch ieder jaar moeilijk loslaten. Iedereen lijkt in de zomer zoveel vrolijker, je ziet meer mensen op straat, er spelen kinderen en honden in het park, overal zijn leuke evenementen, de gekste festivals en we maken mooie herinneringen tijdens de vakantie en leuke dagjes uit.

Jaarmarkt en feestweek

Zo’n moment dat ik me realiseer dat de zomer echt op zijn eind loopt, is de jaarmarkt hier in het dorp. Altijd eind augustus, het ene jaar is het 30 graden, het andere jaar wordt alles afgelast in verband met hagelbuien en windstoten. Ieder jaar druipt Lars zijn enthousiasme er vanaf (oh wat houdt hij van shoppen!) en ieder jaar is de jaarmarkt, op het weer na dan, precies hetzelfde: we kopen er wat goedkope troep, zeggen 25 keer ‘Hoi’ in een half uur, kijken ook nog 5 keer naar rechts omdat we links geen zin hebben om ‘Hoi’ te zeggen en zijn met een uur weer thuis.
En dan hebben we hier in het dorp half september nog de feestweek, dat is eigenlijk pas écht het einde van de zomer. Het kan nog een dagje enigszins lekker weer zijn, maar over het algemeen wordt onze kermis gekenmerkt door regen. Minstens één dag vol regen. En daar druipt nou ieder jaar míjn enthousiasme vanaf, want oh wat hou ik van die mensenmassa in combinatie met felle, knipperende lichtjes aan alle kanten en harde muziek, waarin ik weer 25 keer ‘Hoi’ zeg, weer 5 keer wegkijk en ook met een uur weer thuis ben. Hoewel…
Voor die vette oliebollen heb ik dit over.

Verzetten heeft geen zin…

Goed, de jaarmarkt is inmiddels achter de rug, de feestweek begint volgende week, het weer is al helemaal in de stemming en ik ben dat helemaal niet. Verzetten heeft geen zin, het is de hoogste tijd om na te gaan denken over uitjes die verwarmd en overdekt zijn, over etentjes in plaats van barbecues, over het aanvragen van vrije dagen in december, over de planning rond de kerstdagen en over het uitzoeken van de kledingkast. Weg met alle rokjes, hemdjes en slippers, welkom lange broeken, thermosokken en lelijke schoenen met (NEP!)bont erin. Deprimerend en tegelijkertijd ook heel leuk, want dit is dan ook hét moment dat ik er achter kom dat ik deze winter echt niet ga overleven met zo weinig warme kleding. Laat staan die kleine meid, haar kast moet niet alleen op seizoen worden uitgezocht, maar ook nog eens op maat. Hier zie ik dan ook één van de weinige pluspunten van september, hoe rot het ook is voor Lars en voor onze rekening: er moet geshopt worden!

Het is niet anders!

September brengt ons dus direct hét moment om, zonder slap excuus, te gaan shoppen. We zullen er ook heus wel een feestje van maken tijdens de feestweek/kermis, maar stiekem wil ik morgen gewoon weer wakker worden in Turkije, heerlijk onder de airco en klaar voor een nieuwe, warme dag met mijn familie, op het strand, aan het zwembad, met veel én lekker eten, de gekste cocktails en leuk entertainment. Helaas zullen we daar nog drie seizoenen op moeten wachten, dus ik verzet mijn balende gedachten en doe mijn best om vol positiviteit uit te gaan kijken naar Sinterklaas en Kerst. Ik maak geen grap, wij zijn al lang begonnen met plannen. Aangezien we ook nog een kinderverjaardag te vieren hebben in die drukke decemberperiode, kunnen we er maar beter vroeg mee beginnen.

Zo zie je maar, ook in de minder leuke seizoenen zijn er leuke dingen om je mee bezig te houden. Dus houd ik me, in deze vervelende septembermaand, gewoon weer vast aan een uitspraak die ik al eerder deed in mijn blog vakantiemodus: ‘We gaan aftellen naar Kerst!’

Een gedachte over “September… Ben je er nu alweer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s