Positief en positief…

Er wordt gezegd dat ‘positief’ het meest negatieve woord van het jaar is. Uiteraard begrijp ik heel goed de gedachte, maar de eerste positieve test die wij dit jaar deden, werd toch echt wel positief ontvangen. Helaas dekte het woord positief de lading niet, toen we deze week weer een positieve testuitslag ontvingen. Je raadt het al: Corona. Wij zitten ruim een week opgesloten, zwanger en met een stuiterende peuter. Jippie.

Laat ik beginnen met hoe het gaat. Prima, is daarop het antwoord. Behalve een snotneus en het verlies van smaak en geur, voelen we ons prima. Lichamelijk dan, want geestelijk spookt er toch wel het één en ander door onze hoofden. Wat doet dit met de baby? Hoe gaat het überhaupt met de baby? Zal hij/zij hier last van hebben of krijgt ‘ie er niet eens iets van mee? Vragen waarvan de antwoorden de komende tijd, en misschien wel de hele zwangerschap, op zich zullen laten wachten.

Dag termijnecho…

De termijnecho stond precies in ‘de Coronaweek’ gepland. Misschien wel de grootste domper dat we die een week moeten uitstellen. Míts alle huisgenoten eind van deze week klachtenvrij zijn, zo niet dan zullen we nog meer geduld moeten opbrengen. En dat, terwijl we juist nú net een beetje extra nieuwsgierig zijn of alles goed gaat daarbinnen. Helaas zit er niets anders op dan deze week uitzitten…

De positieve kant

Laten we ook naar de positieve kant kijken: we hebben geruime tijd om voorbereidingen te treffen voor de verbouwing van de zolder. We kunnen iedere dag rustig opstaan en uitgebreid in bad gaan zodat we helemaal zen kunnen beginnen aan de rest van de dag waarin we helemaal niks te doen hebben. De boodschappen worden bezorgd door lieve vrienden en familie, dat scheelt ook kostbare tijd die we deze week toch al genoeg hebben. We kunnen bijslapen, om de beurt dan, iemand moet tenslotte de peuter entertainen en we kunnen dagenlang series bingewatchen, waar we normaal niet aan toe kwamen. Oh nee toch niet, daar is de peuter het niet mee eens.

Oftewel, we zijn echt blij dat we niet erg ziek zijn, want we hebben het er maar druk mee.

Corona, bedankt… En nu wegwezen, je hebt al genoeg verpest.

#wordt vervolgd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s