Love To Dream Slaap pak/Sleep Suit

Slapen en kinderen: twee woorden die onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Ieder kind ontwikkelt zijn slaapritme op zijn eigen manier. Net als de hele ontwikkeling van een kleintje, ontwikkelt jullie minimensje zijn of haar slaapritme ook in verschillende fases. Van nachtvoedingen naar nachtmerries, van ieder uur eruit naar ieder uur een stel ijskoude voeten in je rug. Omdat je weinig invloed hebt op de ontwikkeling van dit slaapritme, kunnen we het onszelf maar beter zo makkelijk mogelijk maken… Toch?

Love To Dream

Met de stage 1 en 2 Swaddles en slaapzakken heb ik geen ervaring. Mijn dochter was als baby zo’n enorme slaapkop, die werd alleen wakker wanneer ze honger had om vervolgens weer net zo snel in slaap te vallen. Gelukkig hadden we daar geen inbaker-slaapzakken voor nodig, ze sliep onder een oerdegelijke deken met een lakentje. De snelle doorslaper die ze was, daar zullen vele ouders van dromen. Zo’n slaapkop waar ik nu, in de peuterfase, zelf weer van droom. Vooral in haar eigen bed doorslapen, dat is verleden tijd. Momenteel zijn we in zo’n fase beland waarin ze wel doorslaapt, maar dan wel tussen ons in. De fase vol met onrustige nachten waarin je die ijskoude voetjes tegen je aan voelt kruipen en ook de fase waarin wij het slaappak (Sleep Suit) van Love To Dream hebben uitgevonden. En dit is waarom:

2-in-1 voetjes

’s Nachts eindelijk geen koude voetjes meer doordat zij de dekens weer eens kwijt is geraakt, dankzij de “2-in-1” voetjes. Op zich al erg handig, helemaal omdat ze aan de onderkant zijn afgewerkt met anti-slip. Dus ook geen nachtelijke glijpartijen meer over het laminaat of de badkamervloer.

Stof

De romp en benen zijn afgewerkt met gevoerde, gewatteerde stof. Erg zacht aan het huidje, maar ook zacht en flexibel om in te bewegen. De mouwen zijn daarentegen niet gevoerd en voorzien van ‘ventilatiegaatjes’ onder de oksels, wat bezwete voorhoofdjes tegengaat.

Rits

De rits kan zowel van boven als van onder open, wat ideaal is als je kindje ’s nachts nog een luier draagt. Dankzij de dubbele rits kan ik onze actieve slaapster gemakkelijk verschonen zonder haar helemaal uit te hoeven kleden. De ritsen zijn van stevige kwaliteit en aan beide kanten zo afgewerkt dat er geen velletjes tussen kunnen komen, deze niet in de huid prikken tijdens het slapen en de afwerking zorgt er ook voor dat je het ritsje enigszins weg kunt stoppen, waardoor deze niet makkelijk open gemaakt kan worden.

Model

Zelfs bij onze slanke dochter met lange benen sluit het slaappak perfect aan, het zit lekker losjes rondom het hele lichaam. De benen/pijpen maken het slaappak ook erg gebruiksvriendelijk in de auto. Je kunt je kleintje slapend en wel in de autostoel zetten, wat bij een normale slaapzak niet gaat, omdat je de gordel dan niet meer vast kunt maken.

En… Als ik haar er zo in zie spelen, vraag ik me af of er ook een model voor volwassenen gemaakt kan worden!

Mama-Ri schrijft (meestal met een grote knipoog) over het ouderschap in de breedste zin van het woord en is ook te volgen op Facebook: Mama-Ri, Instagram: @mama.ri89.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s