5x mijn kinderloze mening inclusief excuses

Voor wie mij niet zo goed kent, ik ben iemand met een duidelijke mening. Ik vind bijna overal wel iets van en steek mijn mening niet onder stoelen of banken, mits ik deze fatsoenlijk kan onderbouwen. Ook sta ik open voor de mening van anderen en ben ik niet te beroerd de mijne bij te stellen, mits zij die van hen nog fatsoenlijker kunnen onderbouwen. Vroeger (ja, ook dertigers hebben een ‘vroeger’) had ik altijd een nogal uitgesproken mening over zaken waar ik eigenlijk totaal geen verstand van had. Zo vond ik vanalles over dingen die ouders wel of juist niet deden, zonder dat ik zelf kinderen had. Geen recht van spreken, zeg maar. Bij deze mijn excuses voor 5 keer mijn ondoordachte, kinderloze mening:

1. Je brengt je kind niet naar een opvang als je zelf thuis bent.

En wanneer dacht ik dat al die ouders de vloer dweilen? Hoe zag ik die ouders de zolder opruimen, zonder dat het een nog grotere ravage werd. Dacht ik echt dat die ouders voor de lol met hun kind een pashokje in gingen?!

2. Kinderen eten gewoon wat de pot schaft.

Totdat je ouders bent van onze dochter met haar peuterende smaakpapillen. Ik beschreef het al eens in mijn blog: Eet je bord leeg! Belangrijkere zaken om me druk om te maken.

3. Van die hete koffie of thee moeten ze maar af leren blijven.

Drie hartverzakkingen en godzijdank geen brandwonden verder, ben ik hier heel snel op terug gekomen.

4. Houd je kinderen eens in bedwang in een restaurant!

Wie heeft daarvoor de gebruiksaanwijzing? Ook mensen met kinderen willen wel eens buiten te deur eten, mijn kind blijft niet stil zitten en NEE ze wordt ook niet rustig als ik haar een telefoon geef met filmpjes van Bumba. Sterker nog, die telefoon krijgt vliegles, beland op de tafel van de buren, waarna ik helemaal ontplof (en de buren ook).

5. En in een winkel trouwens ook, dit sta je toch niet toe?!

Mijn kind ligt regelmatig op de grond, te rollen, te schreeuwen en te slaan. En ik zit er naast! Wat is precies optie twee? Haar aan haar haren achter mijn winkelwagentje aan slepen of niks te eten in huis hebben?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s