De collectie bekers van een peuter

De weken, maanden, allerlei fases verstrijken tijdens de eerste jaren en de razendsnelle ontwikkeling van een kleintje. Verschillende bijzondere momenten worden opgevolgd door moeilijke dilemma’s en fantastische mijlpalen.  Een van deze bijzonder fantastische, maar moeilijke veranderingen vond ik toch wel de zoektocht naar de juiste beker.

In ‘de moedermelkmaffia’ beschreef ik al eens onze zoektocht naar de juiste fles. Anderhalf tot twee jaar later doet zo’n zelfde situatie zich weer voor. Onze zoektocht naar een geschikte beker begon doordat we vonden dat het er eigenlijk nogal vreemd uitzag, zo’n ‘grote baby’ met zo’n ‘klein babyflesje’. Hoewel ze uit dat babyflesje dronk als een woestijnbewoner die voor het eerst schoon kraanwater tot zijn beschikking heeft, werd het toch echt tijd om op zoek te gaan naar een kinderbeker.

Een of twee en uiteindelijk wel vijf, zes, zeven verschillende bekers.

Kantelbekers, rietjesbekers, tuitbekers met een harde en zachte tuit, om helemaal gek (en arm) van te worden. Het ene merk heeft een nog groter assortiment dan het andere merk en de prijzen liegen er  niet om. €5-€15 voor een beker, waar onze kieskeurige dame vervolgens geen slok uit dronk, begon ons bij nummer drie toch wel lichtelijk te irriteren.

Dus helemaal klaar met al die veel te dure merk bekers, kocht ik de lokale prijsvechter leeg, wat er voor zorgde dat de lichtelijke irritatie zich omzette in een gevorderde irritatie:

Anti-lekbekers die toch echt leeglopen wanneer je ze op zijn kop houdt, zijn niet zo handig.

Rietjesbekers waar je het rietje zo uit trekt, waardoor deze dus ook leeglopen, bleek ook niet zo handig.

Kantelbekers die, na een val van de kinderstoel, openklappen waardoor je de hele woonkamer kan gaan dweilen, zijn helemaal niet handig.

En zachte tuitbekers die vacuüm zuigen, waardoor er geen druppel drinken uit komt, mijn dochter geïrriteerd met haar beker gaat gooien én mama niet snapt waarom de dame zo weinig drinkt en continu met haar beker gooit. Toppunt van onhandig.

Godzijdank hebben wij tijdens onze zoektocht ook wat kleine successen geboekt. Het heeft wat tijd, geld en kastruimte gekost, maar het is ons gelukt om de juiste beker voor ons meisje te vinden. Inmiddels is zij twee en maakt het haar niet meer uit welke beker je haar voorschotelt, zolang er maar wat lekkers in zit.

Zo zie je maar weer, ook de ‘zoektocht-naar-de-juiste-beker-fase’ gaat vanzelf voorbij. En alsof deze zoektocht niet ingewikkeld genoeg was: inmiddels drinkt ze ook prima uit een gewone beker…

Een gedachte over “De collectie bekers van een peuter

  1. Hi Rianne, Leuk stuk weer. En herkenbaar. Hahaha als je alles hebt geprobeerd lost het zich ineens op en is elke beker goed.

    Groetjes Jane

    >

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s