Vingerverven voor gevorderden

Het liefst nemen wij het ouderschap met een klein korreltje zout. Uiteraard nemen we onze taak als ouders serieus, maar dan wel graag zonder al te strakke kaders. De lijnen moeten duidelijk zijn, maar daar kleuren we ook erg graag buiten: soms figuurlijk, soms letterlijk.

Out of the box

Zo veel het kan, denken wij ‘out of the box’. Niet dat er veel andere opties zijn in deze gekke Coronatijd, maar goed. Omdat Omi eerdaags 80 wordt en het in deze tijd niet handig is om met de hele familie op visite te gaan, bedachten wij dat het leuk zou zijn om met elkaar een spandoek voor Omi te maken. Zo gezegd, zo gedaan en voor de leukigheid schilderen Omi’s achterkleinkinderen het doek nog ‘even’ voordat de tekst erop komt te staan. Samen met mijn schoonzus maak ik het vingerverfteam klaar voor de start, al denkend (hoe naïef) dat onze lieftallige Picasso kindjes met hun kleine, poezelige vingertjes wel even wat mooie creaties op het doek zouden maken. Misschien wat mislukte handafdrukken en een verdwaalde spetter op een elleboog of op de grond, maar verder hoeft dit niet heel spannend te zijn.

Vingerverffeestje

Goed. Ons vingerverffeestje resulteerde in drie gekleurde monsters: een met een groene buik, een met oranje highlights in haar blonde lokken en  een met blauwe smokey eyes en rode randjes rond haar tanden. De tafel lijkt wel een regenboog, om over het water in het bad, een half uur later, nog maar niet te spreken.

Godzijdank zijn alle meubels gespaard gebleven, werd het bad met wat schoonmaakmiddel gewoon weer schoon en is er hooguit een witte romper slachtoffer geworden van de oh zo kindvriendelijke vingerverf. Vingerverven voor gevorderden, het was me het avontuurtje wel!

P.S. de oranje haren van mijn dochter waren vrij snel weer blond, maar dit was niet bij iedereen het geval. Ik weet dan ook zeker dat mijn schoonzus tijdens het lezen de hele tijd heeft gedacht aan de groene, niet schoon te krijgen, buik van haar zoon. Haha, sorry hoor Sigrid, wat was het leuk hè?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s