De burgertruttenclub

Ik werd laatst door een vriendin geattendeerd op een artikel over burgerlijke dingen die je overkomen als je moeder bent. Dingen die mij ‘overkomen’? Net of ik opeens geen mening meer heb, geen keuzes meer maak, niets anders meer ben dan moeder met alles wat daar bij hoort. En dat gebeurt dan allemaal vanzelf? Nou, niet bij deze moeder.

Als er iets is wat ik mezelf nooit heb gevonden is het burgerlijk. Burgerlijk, echt zo’n woord om keihard tegen aan te schoppen. Burgerlijk klinkt mij in de oren als sleur, elke dag, elke week hetzelfde, geen climax, niks. Iets wat ik nooit ben geweest, nu niet ben en ook niet ga worden.

Of misschien toch wel? Misschien een heel klein beetje dan.

De vriendin die mij op het burgerlijke artikel wees, is een van de vriendinnen waarmee ik in een appgroep zit. Een appgroep die ik zelf ‘Burgertruttenclub’ heb genoemd. Die titel koos ik niet zomaar, dat begrijp je. Die titel koos ik, omdat wij in de Burgertruttenapp afspraken plannen. En nee, natuurlijk geen spannende dingen. Gewoon hele burgerlijke uitjes die wij burgertrutten met elkaar ondernemen. En die uitjes zijn nog  leuk ook, echt hoor.

Omdat we elkaars kinderverjaardagen te druk vinden, spreken we stiekem op een ander moment met elkaar af. Zodat we gewoon even rustig bij kunnen kletsen.
Is dat tegendraads of juist burgerlijk?

We gaan regelmatig uitgebreid ontbijten op het strand. Kinderen op school, mama’s helemaal zen. Ik weet alleen niet precies of dit onder burgerlijk of ontaard moederschap valt.

Ons weekend stappen is vervangen door een weekend op de camping.
Brrr… Ja, dat klinkt echt burgerlijk.

Omdat onze kinderen qua leeftijd nogal wat verschillen, past de oudste op de jongste in het indoor speelparadijs en vinden ze het nog leuk met elkaar ook. En dat, terwijl wij aan een kop thee zitten. Geen cocktails aan de bar, nee, thee op een loungebank.

En, héél burgerlijk: we gaan samen naar de bingo! En dan bedoel ik niet die voor onze kinderen.

Allemaal burgerlijke uitjes, die leuk zijn. Zijn dit mijn woorden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s