Knuffelkontje

Foto: A3 Baby&Kids

Met volle overtuiging kan ik zeggen dat onze dochter een knuffelkontje is. Ik weet eigenlijk niet of ‘knuffelkont’ een bestaand woord is en of jullie begrijpen wat ik bedoel,  of dat ik haar zelf heb benoemd tot ‘knuffelkontje’.
Afijn, waar het op neerkomt: onze dochter knuffelt er wat op los.

Midden in de supermarkt lassen wij regelmatig een pauze in, omdat mevrouw even wil knuffelen. Dit is, op wat dagelijkse haast na, nog prima te behappen. Haal ik haar op van haar schooltje, zijn we gemiddeld een minuut of tien verder voordat we kunnen vertrekken, omdat alle juffies én kindjes nog geknuffeld moeten worden. En als het tegenzit, doet ze het rondje daarna nog een keer over met een kus. Of haar knuffelpartners dat nou leuk vinden of niet, het maakt haar niets uit. En ook vanaf de achterbank galmt regelmatig het verzoek om een ‘knuf’. Helaas is het me tot op heden nog niet gelukt om mijn ogen op de weg te houden, de macht over het stuur niet te verliezen, te schakelen én tegelijkertijd mijn dochter op de achterbank te knuffelen. Dit tot grote frustratie van het kleine knuffelkontje dat mij vriendelijk doch steeds dringender verzoekt om een ‘knuhùùùùùùf’. Mijn uitleg zet ook geen zoden aan de dijk, haar antwoord op alles wat ik zeg blijft: ‘KNUF’, mogelijk afgewisseld door ‘KUS’.

Hoe graag ik ook de hele dag met je zou willen knuffelen, je maakt het me niet altijd makkelijk.

Soms is jouw timing niet echt handig of de locatie ietwat gek,

Soms kun jij er niet op wachten en onderbreek je mijn gesprek,

Soms sta ik niet achter jouw partnerkeuze,  vind ik het ongemakkelijker dan jij,

Soms denk ik, nee dit lukt nu niet, want soms kan ik er gewoon niet bij.

Soms ben ik vastbesloten dat we gaan, maar soms ben jij dat toch nog niet.

Als ik nu jouw knuffel afwijs, sla je om in groot verdriet.

Soms ben je zo heerlijk onbevangen,

Soms zou ik ook zo willen zijn,

Niet zo veel denken, gewoon doen,

Jaloersmakend, fijn en klein.

Soms denk ik dat ik moe ben en heb ik eigenlijk geen puf,

Maar met liefde maak ik tijd voor jouw warme, lieve knuf.

Een gedachte over “Knuffelkontje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s