Bultjes, snot en rode vlekken

Regelmatig stel ik mezelf de vraag of bepaalde dingen bij andere gezinnen net zo gaan als bij ons. Zo ook bij het verloop van (kinder)ziektes. Die virusjes, infecties en andere ziektes lijken soms net weeën. Op een bepaald moment volgen ze elkaar zo snel op dat je je er gewoon geen raad meer mee weet.

Doordat hygiëne over het algemeen niet hoog in het vaandel van jonge kinderen staat en ze alles en iedereen continu aanraken (en niet alleen met hun handen), zijn kinderen in mijn ogen een soort kleine, wandelende ziekteverspreiders. Ik sta er dan ook niet van te kijken dat complete klassen tegelijk waterpokken of hoofdluis hebben en thuis is dat niet anders. Is papa net van zijn keelpijn af, dan hoest de kleine dame de longen uit haar lijf. En als zij na die helse neussprays en stinkende ademhalingsbalsems van haar snottebellen af lijkt te zijn, ligt mama weer beroerd in bed.

Het ene na het andere

Een tijdje geleden had onze dochter krentenbaard, inclusief het doktersadvies er vooral niet aan te krabben. Ik ga er vanuit dat ik aan niemand hoef uit te leggen dat dat simpelweg onmogelijk is als je nog geen 2 jaar oud bent. Die vieze blaasjes verpesten haar hele poezelige, snoezige gezichtje en ze zijn nog niet eens volledig genezen, als onze stuntpiloot het presteert om zo hard op haar hoofd te vallen dat ze in het ziekenhuis wordt opgenomen. Nu dat litteken enigszins begint te verdwijnen, heeft ze op het schoolplein alweer de tegels gekust, waardoor het net lijkt of er ieder moment 2 hoorntjes op haar voorhoofd zullen groeien. De bezoekjes aan de school vol wandelende ziektekiemen, in combinatie met haar wisselende weerstand, resulteerde vervolgens in een uitbraak van… jippie… jeukende, pijnlijke waterpokken.

En dan nu: Coronastress

Met alle Coronastress om ons heen, geplunderde supermarkten en lege thuismedicatie-schappen, maar wel voor 3 jaar wc-papier en zakdoekjes op voorraad, ben ik toch blij met onze overvolle medicijnkast waar we de afgelopen tijd al die crèmes, pilletjes, zalfjes en gels in hebben opgespaard.

Hopelijk neemt deze Coronastress snel af…

Lieve lezers: Stay safe!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s