Zon, zee, zand en oud beton

Je zou vandaag haast niet geloven dat deze foto gisteren is gemaakt. Gisteren was zo’n dag waar deze papa en mama weer héél blij van worden. Ook al is het buiten nog wat fris, door het heerlijke zonnetje worden wij automatisch vrolijk en trekken er meteen op uit!

Een van de grote voordelen van onze woonplaats, is dat deze heel centraal ligt. Met een half uurtje sta je in hartje Amsterdam, of juist op het strand of ergens midden in een bos- of duingebied. Toen wij gisteren dan ook onze ogen open deden en zagen wat moeder natuur voor een heerlijke dag voor ons in de planning had, was de beslissing snel genomen. Met een stuiterende dochter en het voorjaarszonnetje in onze bol vertrokken wij richting zee.

Deze keer kreeg ons zonnige voorjaarstripje de bestemming: IJmuiden.

En wel het stuk duin waar de bunkerroute ligt uitgestippeld. Al sinds Lars een kleine jongen is, komt hij hier met zijn vader en vanaf het moment dat wij elkaar kennen, ben ook ik met deze interesse besmet. Niet dat onze dochter er nu iets van begrijpt, maar ik acht de kans redelijk groot dat ook zij de interesse in oud oorlogsbeton automatisch mee krijgt.

Alhoewel…

Waar wij oprecht geïnteresseerd de informatieborden lezen, rond kijken en ons proberen een voorstelling te maken van wat zich hier heeft afgespeeld, heeft onze 2-jarige dame het enorm druk met andere zaken. Zij rent de duinen op en af en kondigt haar komst netjes aan met ‘Bovèèè’,  gevolgd door ‘Néjèèè’. Zij zoekt dat ene specifieke schelpje, tussen al die andere schelpjes die precies niet zijn wat ze zoekt. Zij klimt en klautert en aait ondertussen iedere hond die ons passeert. Zo nu en dan proeft ze wat zand, soms met kleine stukjes schelp, soms met wat sprietjes gras.  En als we het rondje weer hebben gehad, stoppen we uiteraard nog even bij de visafslag, waar ons culinaire monster zonder pardon een lekkere haring naar binnen schuift.

Het is inmiddels Maart, het is nu wel lang genoeg donker en koud geweest. ‘Maart roert zijn staart’, maar dit jaar hopelijk niet. Laat die lente, met nog veel meer van dit soort heerlijke uitjes, nu maar komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s