Positief de winter door…?

Je hebt ochtend en avond mensen, introverte en extraverte mensen, boze en blije mensen en niet te vergeten zomer en winter mensen. Zoals ik al eens eerder het laten vallen: wij zijn échte zomermensen. Aangezien onze dochter het liefst vanuit bed direct door naar buiten gaat, worden wij heel vaak met die rotwinter geconfronteerd en daarom deel ik graag wat optimistische wintergedachten met jullie.

  • Oké, november hoort officieel niet bij de winter, maar voor ons gevoel wel. De sjaals en mutsen moeten van zolder worden gehaald en daar begint de ellende al. Nog voordat de winter meteorologisch is begonnen, kom ik tot de conclusie dat onze dame het grootste deel van haar schattige winterkleding niet meer past. Gelukkig heeft ieder nadeel zo z’n voordeel: verplicht shoppen!
  • Typerend voor de winter zijn de feestdagen. December is volgens mij voor bijna iedereen een volle maand, (en wij vieren tussen alle feestvreugde door ook nog haar verjaardag) al die feestjes hebben ook wel zo hun charmes. Wanneer je die kleine, zenuwachtige snoetjes ziet genieten van de pepernoten, van hun cadeautjes, zwaaiend naar Zwarte Piet. Dat is toch goud waard? En je ziet je familie en vrienden nog eens, dat is in het drukke dagelijks leven vaak best een zeldzaam iets.
    Daarom: geniet van de gezelligheid en van elkaar.
  • In Nederland treffen we het wat dit betreft niet altijd, maar wat is er nu leuker dan samen met je kleintje de sneeuw ontdekken. Het gevoel van de sneeuw onder je schoenen, van de bergen in het park af sleeën, de sneeuw in je haar voelen en natuurlijk sneeuwballen gooien.  De dagen dat er dan sneeuw ligt, neem het er van!
  • Nog een hele leuke bijkomstigheid: een lekker kopje warme chocomel met slagroom na het sneeuwballen gooien! Gourmetten, gevuld speculaas, stampotten, pepernoten, tulband: ‘Do I need to say more?’

En mocht je het nou echt nog niet leuk vinden, ga lekker naar een speelhal, zwembad, museum óf boek een weekje naar de zon. Voor je het weet komen de krokusjes weer uit de grond en kunnen we weer genieten van het voorjaarszonnetje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s