Vakantiekriebels na Coronatijd

In 2020 hadden wij heerlijke vakantieplannen: we zouden met mijn schoonouders naar Bulgarije gaan, naar een zonnig resort met eindeloos eten, heerlijke cocktails en een enorm gaaf zwemparadijs. Helaas gooide Corona roet in het eten en wat we toen nog niet wisten, was het in 2021 niet veel beter. Voor wie mij niet persoonlijk kent, ik houd van ‘safe’, ik ga dus echt geen vakantie boeken om vervolgens door allerlei regeltjes, QR-codes en mondkapjes de hele boel op het laatste moment af te moeten blazen. Voor mezelf niet, maar voor onze temperamentvolle kleuter al helemaal niet.

Dus wat dachten wij dit jaar, toen de Coronaregels op een laag pitje kwamen te staan, ergens in het prille voorjaar, toen het zonnetje de nodige zomerkriebels bij ons losmaakte: we spelen toch nog maar een jaartje op safe. Wij boeken gewoon een auto vakantie naar Frankrijk bij een organisatie met een heel mooi pakket aan omboekgaranties en annuleringsvoorwaarden. Wel zon, wel vakantie, maar niet het risico op overvolle vertrekhallen op Schiphol, kwijtgeraakte bagage, geannuleerde vluchten, heringevoerde Coronaregels in combinatie met een niet te troosten kleuter. We kozen een locatie op vijfenhalf uur rijden, want dat moet toch wel te behappen zijn voor ons alledrie, een leuke camping met een bijna even leuk zwemparadijs al Bulgarije. Zo’n camping die waarschijnlijk zwaar overboekt is, zonder eindeloos eten, maar wel met heerlijke cocktails die je dan wel zelf even moet maken, maar als dat dan het ergste is hè. We zijn er toch even lekker uit.

Of niet?

Inmiddels hebben we er hartstikke veel zin in, de eerste spullen liggen al klaar terwijl we pas over ruim een week vertrekken, we geven de auto nog even een vakantiecheck en komen er vervolgens achter dat die prima auto opeens praktisch total loss wordt verklaard bij deze, dan wel de volgende APK ronde. Een week voor vertrek op die oh zo veilige autovakantie. God Mama-Ri, wat bruis je toch altijd van de goede ideeën…

En nu?

Hoe dit vakantie avontuur af gaat lopen, kan ik jullie zelf ook nog niet vertellen, zeker niet omdat de tijd nogal dringt. Komend weekend had die oh zo veilige familie auto ons namelijk ook nog naar mijn oh zo favoriete festival in Brabant moeten brengen. De vakantiekriebels na Coronatijd zijn inmiddels bijna net zo irritant als de vakantiekriebels in Coronatijd.

Ook zo nieuwsgierig hoe dit afloopt? Kijk dan even in je glazen bol, vertel me wat ik nu wel of juist niet moet doen of volg dit vakantie avontuur met open afloop via de social media kanalen van Mama-Ri op Facebook of Instagram.

Fijne zomer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s