Birthday Mommy

Drie jaar geleden vierde ik voor het eerst mijn verjaardag als mama. Ietsjepietsje anders dan ik gewend was, ontving ik dit jaar geen huis vol feestende mensen. Nee, tussen het kolven en de voedingen door ontving ik hier en daar wel iemand, maar leek het meer op een tweede ronde kraambezoek dan op een knalfeest.

De jaren die er op volgden deden wij ons stinkende best om aan onze baby/dreumes te laten zien wat een verjaardag moet voorstellen, maar had zij vooral oog voor de slagroom en ballonnen. En was het ook erg gezellig dat alle familie en vrienden tegelijk op visite kwamen.

Ik hoef niemand uit te leggen dat door Corona dit jaar álles anders is. Met slechts één bezoeker per dag wordt het vieren van een verjaardag niet bepaald een knalfeest dus moeten we zelf de figuurlijke slingers maar ophangen. De avond voor ‘de grote dag’ heeft zij het al tig keer gehad over de letterlijke slingers en vooral de ballonnen staan in haar geheugen gegrift.  ’s Avonds moet ik dan ook spontaan heel vroeg naar bed, zodat papa (met een klein beetje hulp) de toko kan versieren, waarna mevrouw gezellig bij mij in bed kruipt om te vertellen dat er beneden ballonnen zijn en ik nog niet mag kijken…

Enig hoe peuters verrassingen kunnen bewaren, toch?

Of papa dan nu de plant even wil pakken, want die is ook voor mama. De plant die netjes ingepakt in een hoekje van de kast staat te wachten, maar ik heb niets gehoord hoor…

De volgende ochtend word ik wakker gezongen, terwijl mijn stuiterende peuter met een kleurplaat en een kaart de slaapkamer door danst. Nogmaals krijgt papa het verzoek om de plant te pakken en dan mogen jullie raden wat ik cadeau kreeg! Nee, geen onherkenbaar kunstwerk… EEN PLANT! En wat voor één!

Oja, en een IRobot 😉

Van Pierre tot een bingo(shirt) en van Rituals tot een handige wasmand. Vandaag werd ik verwend met geld en zelfs een IRobot, maar het mooiste cadeau stond niet op mijn lijstje🌿💕!

Mama-Ri schrijft (vaak met een grote knipoog) over het ouderschap in de breedste zin van het woord en is te volgen op Facebook: Mama-Ri, Instagram: @mama.ri89 en op www.Mama-Ri.blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s