Een fris nieuwjaar voor Mama-Ri…

Daar stonden we dan, op oudjaarsdag op het strand. Aan het aantal vliegers en windsurfers te zien, waaide het flink en aan het aantal bezoekers te zien, was verder vrijwel alles gesloten. Dankzij die harde wind was het nog net iets drukker op het strand, waar je normaal zelfs met een rennend kind zo’n heerlijke vijfenhalve meter afstand kunt houden. Nu zal je denken, wat doet die wind er toe? Nou, door die harde wind van zee waren de golven enorm en bleven er maar weinig anderhalve meters strand over.

We zigzaggen ons door de mensen die de op- en afrit van het strand ook willen gebruiken, waarbij we proberen niet te struikelen over de stuiterende kinderen, een losgeslagen hond en hier en daar een niet te hanteren vlieger. We wandelen enkele meters het ingekorte strand op, waarna links of rechtsaf slaan haast onmogelijk is, zo druk is het en zo hard waait het zand in ons gezicht. Dus besluiten de kinderen richting het water te lopen om hun  regenlaarzen daar eens even flink uit te testen. Papa schiet de voetbal het water in, die komt toch met de eerste de beste golf weer keihard landinwaarts. En zo vermaken we ons zeker één minuut…

Maar één minuut ja!

De heenreis duurde langer. Na één hele minuut presteert onze peuter het om, na een poging windsurfen zonder surfboard, languit in de golven te belanden. Tante Sigrid en Mama kijken geschrokken hoe Papa probeert zijn eigen sokken droog te houden, terwijl hij een halve Macarena danst in de richting van zijn drenkeling. Ome Jeffrey voorkomt hetzelfde scenario net op tijd bij zijn eigen dochter (en sokken) terwijl ons neefje zich rot lacht om wat zich voor zijn ogen afspeelt. De hond is zich van geen kwaad bewust en begrijpt er dan ook niets van dat zijn uitlaatrondje hier alweer ophoudt.

En zo vertrekken we met een kletsnatte peuter richting de auto. Lachend,  ons blije meisje vertelt mij namelijk lachend: ‘In zee was ik gevallen, koud mama!’ Brrr, de optimist…

Mama-Ri schrijft (met een grote knipoog) over het ouderschap in de breedste zin van het woord en is te volgen op Facebook: Mama-Ri, Instagram: @mama.ri89 en op www.Mama-Ri.blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s