‘Naar de kerstshow, mama?’

Geschreven voor de actuele lockdown!

‘It’s the most wonderful time of the year’ galmt al weken door de speakers, maar wat ons betreft kan de winter niet snel genoeg voorbij zijn. Doe ons maar een heerlijk hete zomer, of het voorjaar. In ieder geval een seizoen waarin we weer gaan genieten van buiten zijn, waarin het lang licht is en we er allemaal weer lekker op uit trekken.  Als Corona dat volgend jaar tenminste toe laat…

Voor nu doen we het maar met het lokale tuincentrum, wat in kersttijd ook een uitje op zich is. Zo veel mogelijk Corona-proof banen we ons een weg door de overige shopaholics die het ook niet konden laten. We hebben tenslotte maar vier verschillende sets om de kerstboom mee aan te kleden, laten we er dan op een drukke zondag nog een uitzoeken in een overvol tuincentrum. Nee dus, braaf gaan wij op een doordeweekse, vrije dag op zoek naar niks. Naar alles wat niet op het lijstje stond, net als bij een bezoek aan de Action. Heerlijk, zeker in combinatie met een magische kerstshow en een blije peuter.

‘De kertjo’

Al een paar uur heeft ze het over ‘de kertjo’. Voor een onbekende: geen idee wat ze zegt. En trouwens, dat heeft ze zelf ook niet. Ze is er tenslotte nog nooit geweest. Bij de ingang van het tuincentrum vertelt ze ons dan ook vol emotie dat daar ‘de kertjo’ is en we vervolgen onze weg door het gewone gedeelte van het tuincentrum. Eenmaal aangekomen bij de echte kersthow, kijken we allemaal onze ogen uit. En we komen thuis met alles wat we nou net niet nodig hadden.

Als ik onze dochter mag geloven gaan we vandaag weer: ‘Eefies naar de kertjo, mama?’ Mocht je hier in de buurt wonen, ‘de kertjo’ bij Global Garden is/was echt een aanrader!

Mama-Ri schrijft (met een grote knipoog) over het ouderschap in de breedste zin van het woord en is ook te volgen op Facebook: Mama-Ri, Instagram: @mama.ri89.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s