De donkere kant van zonnige dagen…

Het is bijna ongelofelijk hoe ontzettend blij wij worden van deze tijd van het jaar! Van het eerste, prille lentezonnetje tot heerlijke, bloedhete zomerdagen: alles lijkt door onze ogen vele malen mooier als de zon schijnt.

Ondanks dat hun winterdepressies massaal het land uitvliegen, zijn er mensen die de keerzijde van deze warme dagen maar al te goed kennen. Waar wij nou net zo blij van worden, dat vinden zij juist helemaal niks. Noem het pessimisme of gewoon verschil van mening, zij zien van deze zonnige dagen alleen de donkere kant.

De donkere kant?

Heel soms betrappen wij onszelf ook op het zien van de donkere kant van zulke zonnige dagen. Letterlijk de donkere kant van zonnig  weer, maar nog meer de donkere kant van onszelf, wanneer wij met ons lichaam de zonnestralen blokkeren en onze silhouetten op de grond voor ons komen te staan. Dit is voor ons toch wel het enige en het donkerste stukje van deze zonnige dagen: onze eigen schaduwen. Dat donkere stukje bezorgt ons gewoon weer eindeloos speelplezier, want dat is er natuurlijk nog niet genoeg in de zomer.

De eerste keren dat onze dochter met haar eigen schaduw in de weer was, had ik het niet eens in de gaten. Een klein meisje in het kinderzitje voorop de fiets dat naar iedereen zwaait, is wat mij betreft gewoon aandoenlijk. Daar zocht ik verder niets achter. Wat wel wat vreemd werd, is dat dat kleine meisje ook zwaaide als er niemand in de buurt was. Maar nog steeds zocht ik daar niks achter, het zal wel bij de ontwikkeling horen, toch?

En maar zwaaien en maar zwaaien!

Zo handig als die dreumesjes eindelijk eens wat gaan kletsen! Toen het aandoenlijke, kleine meisje naar de grond wees en riep: ‘Zwaaien!’, toen kwam ik er eindelijk achter dat zij geen mensen ziet die wij niet zien en dat ze ook niet solliciteerde naar een plek op een Corsowagen: zij zwaait naar het kleine meisje dat eindeloos blijft terug zwaaien.

Jawel: Haar donkerste kant, haar eigen schaduw!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s