Even ‘bijkomen’ in Januari

De oh zo gezellige decembermaand ligt inmiddels achter ons. Tussen alle feestvreugde van Sinterklaas, Kerst en oud & nieuw, hebben wij het geluk de verjaardag van ons grootste gelukje te mogen vieren.

Haar geboorte was op een vrijdag, haar eerste verjaardag op een zaterdag en dit jaar hebben wij de kerstvakantie op zondag ingeluid met een ‘klein’ kinderfeestje. Het restantje pepernoten van begin december stond nog op het aanrecht tussen, hoe feestelijk, de verjaardagstaart en de kerststol.

Pepernoot, verjaardagstaart, kerststol, oliebol

’s Ochtends kon haar geluk niet op, toen ze wéér uit bed werd gehaald met een cadeau. Zoekend naar Piet leggen wij haar uit dat dit cadeau van Papa en Mama is en niet van Piet. Net of zij er iets van begrijpt, cadeautjes zijn cadeautjes en feest is feest. Enkele dagen later zien we een deel van de verjaardagsgasten weer, dit keer tijdens het kerstdiner bij mijn familie. Op 2e kerstdag zien we een volgend deel van de verjaardagsgasten, mijn schoonfamilie, aan de volgende gourmettafel. Dit vullen we aan met nog een deel van mijn familie in het weekend na Kerst en wie ons net iets langer dan een week heeft moeten missen, die vrienden zien we weer met oud & nieuw.

Hoe gek wij ook zijn op feestjes, hoe blij wij ook zijn met onze gezellige familie, zo blij zijn we met de rust die wederkeert in Januari. Héél even ‘bijkomen’ van alle gezelligheid, het ge-eet en gefeest. En nu januari er ook al weer bijna op zit, is er voor ons geen bijkomen meer bij. Wij zijn ons al druk aan het voorbereiden op de volgende feestvreugde: Carnaval!

Voor wie dacht dat december nog niet druk genoeg was, het kan altijd nog een feestje drukker. Bijkomen is er eigenlijk niet meer bij, maar ach… Met zo’n volle agenda is het ook zo weer zomervakantie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s