Een dagje naar het strand 2.0

De eerste zomerse dag in Nederland is een feit en zowaar bereikt de temperatuur van 30 graden ons een keer in het weekend! Menig gezin pakt het parasolletje, badlaken en de koelbox en vertrekt richting een zwemwater.

Zo simpel is dat. Of eigenlijk, zo simpel was dat.

Waar ik tot een maand of 18 geleden, op een warme dag zo de deur uit liep, ben ik nu voor mijn gevoel uren bezig, vergeet ik alsnog de helft en ben ik dus al oververhit voordat de zon op zijn hoogste punt staat. Hoeveel zwemluiers nemen we mee, hebben we wel genoeg water voor de kleine, past ze nog in die oerdegelijke, gele baby zwemband, we nemen ook gewone bandjes mee, maar waar had ik die dingen ook al weer bewaard. En dan sta je eindelijk op het punt om weg te gaan, zet je lieve dreumes het nog even op een brullen! Buiten is het bijna 30 graden, in de auto dus een graad of 40 en dan word je in zo’n warme, plakkerige autostoel gezet, mét gordels om. Mee eens, het is op zijn minst een jankbuitje waard…

3 uur voorbereiding, 10 minuten met een gillend kind op de achterbank, inmiddels 11 uur ’s ochtends, nog geen kop koffie gezien, de 30 graden komt in zicht, maar we zitten. Op het strand. Heerlijk. En dan nu ontspannen…

Ontspannen aan het water? Met een kind van anderhalf? Wat een grap.

Zij eet zand en vindt het heerlijk om ermee tussen haar tanden te knarsen. Wij proberen te wennen aan het koude water, maar zij duikt er vol overgave in. Ze sloopt andere kinderen hun zandkastelen dus wij troosten andermans kinderen en bieden onze excuses aan. Ook troosten we ons eigen meisje omdat ze zo moe is, maar er zoveel leuke prikkels zijn en ze dus écht niet gaat slapen. Ze maakt contact met andere kindjes, steelt het speelgoed van hun handdoek, waardoor wij contact maken met wildvreemde ouders, waar we voorheen geen woord mee zouden wisselen. En uiteindelijk proberen we alles weer in te pakken, inclusief kind en vertrekken we naar huis. Met zand, overal.

En dan zit ons drukke, zonnige dagje erop en weet je wat scheelt: in Nederland is de volgende zomerse dag die op mijn vrije dag valt waarschijnlijk pas over 2 maanden. Als de kleine helemaal uitgeteld op bed ligt, genieten wij van ons eerste kopje koffie van vandaag met op de achtergrond het typisch Nederlandse onweer na een zonovergoten dag. ‘Een dagje naar het strand 1.0’, oftewel voordat we een dochter hadden, was een dagje ontspanning. ‘Een dagje naar het strand 2.0’ is een dagje inspanning, maar vooral heel veel genieten van de tijd met elkaar.

Diep van binnen vraag ik me af hoe mensen dat doen met meerdere kleine kinderen, hopelijk zal de tijd het ons leren.

Deze en vele andere leuke blogs zijn te lezen op http://www.Chrisje.info en op Facebook: Chrisje.

Een gedachte over “Een dagje naar het strand 2.0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s