Baby Loss Awareness Week

Ieder jaar van 9 tot en met 15 oktober is het wereldwijd Baby Loss Awareness Week. Een week waarin aandacht wordt gevraagd voor babysterfte. Een prachtig initiatief als je het mij vraagt, zeker nu ik aan den lijve heb ondervonden hoe hartverscheurend het is om afscheid te moeten nemen van een klein mensje waar je zo naar hebt verlangd. Niets valt te vergelijken met de blijdschap om een langverwachte zwangerschap, maar helemáál niets valt te vergelijken met het verdriet wanneer al die blijdschap van je afgenomen wordt en je daar helemaal niets meer aan kunt veranderen.

Ik durf wel te zeggen dat mijn leven niet bepaald over rozen is gegaan, maar waar ik nu in verstrikt ben geraakt, voelt als een complete rozenstruik vol met doorns. De afgelopen maanden zijn de donkerste maanden die ik ooit heb gekend. Het gewone leven dendert keihard door, terwijl dat van ons nog stil lijkt te staan in mei. Dat het aanstaande vrijdag al 15 oktober is, daar kan ik met mijn verstand niet bij. Ik wíl er met mijn verstand niet bij, want het klopt niet. Ik voel me verward en incompleet, terwijl dit een van de mooiste periodes in mijn leven moest worden. Al die tijd heb ik opgekeken tegen deze week, tegen deze datum, maar hij staat nu toch echt voor mijn neus. En hij hakt er in, keihard.

Er gaat geen dag voorbij waarop wij niet aan Lynn☆ denken en over haar praten. En dat maakt deze week voor ons extra pijnlijk, maar ook extra bijzonder. Baby Loss Awareness Week wordt symbolisch afgesloten op vrijdag 15 oktober, de dag waarop ik uitgerekend zou zijn. Op 15 oktober branden mensen over de hele wereld om 19:00 uur lokale tijd een kaarsje voor alle wondertjes die veel te vroeg van ons heen zijn gegaan. ‘The Wave Of Light’ wordt het genoemd. Uit die 365 dagen, precies op ‘onze’ 15 oktober. Ik heb er geen woorden voor…

Daarom rest mij alleen nog de vraag:

Branden jullie aanstaande vrijdag ook een kaarsje?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s