Horrorspeelgoed

Zoals jullie inmiddels wel van mij gewend zijn, noem ik dingen graag ‘gewoon’ zoals ze zijn. Ik wind er over het algemeen geen doekjes om en schrijf dan ook graag ongegeneerd wat ik overal van vind. Deze keer is het de beurt aan horrorspeelgoed. We kennen het allemaal, ik weet het zeker. Ik bedoel van dat speelgoed waarvan je had gehoopt dat het überhaupt nooit uitgevonden was, maar als dat dan wel het geval is, dat jouw kind het never nooit zou uitvinden. En dat gebeurt dan natuurlijk wel, hoera.

Dat gevoel van horror, van kriebels en gruwel, van gadver, maar op zijn peuters ‘jakkie’, dat krijg ik dus bij klei. Niet specifiek bij het merk op de foto, maar bij klei in het algemeen en nog erger, bij slijm. Gad-ver-damme-jakkie. En laat nou uitgerekend SinterOma het grappig vinden om die vieze klei voor onze dochter uit Spanje mee te nemen. Oh, wat zijn we blij…

Ik ben dus absoluut geen smetvrees-moeder. Geen moeder waarvan het kind niet vies mag worden, niet in plassen mag stampen, niets van dat. Mijn kind speelt met modder, graait in alles wat op zand lijkt en gooit water over alles en iedereen heen, puur omdat dat leuk is op die leeftijd en een kind in mijn ogen gewoon heerlijk vies moet kunnen worden. Daar hebben mensen met goed verstand tenslotte stromend water en een bad voor uitgevonden. Maar naast al die smerige bezigheden waar ik me dus echt niet druk om kan maken, kan ik klei echt missen als kiespijn.

Allereerst omdat die kleuren altijd door elkaar worden gemengd tot een grote vieze massa. Kijk naar die foto, kortsluiting in mijn hoofd, punt.

Ten tweede omdat het altijd overal terecht komt en vervolgens door het hele huis wordt gelopen en je het dagen later nog tegen komt. Keihard.

Ten derde omdat onze dochter lange blonde haren heeft.

Ten vierde omdat vieze klei, laat staan smerig slijm, een hel is om uit dat mooie, blonde haar te krijgen.

Ten vijfde, die substantie voelt echt niet lekker onder je nagels.

Ten zesde, ik hou op met tellen. Ik kan alles hebben, van poepluiers tot spuug, maar klei en slijm…. HORROR!

Herkennen jullie ook een specifiek soort horrorspeelgoed? Van die apparaten met dreinende rotmuziek of poppen waarvan je je afvraagt of ze voor een spookhuis bedoeld zijn? Zijn er hier ook mensen die, net als ik, de kriebels krijgen van klei? Of ben ik dan stiekem toch een beetje een smetvrees-moeder?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s