Knutselclub ‘De blije peuter’

Als het aan haar ligt, druipt de lijm van het plafond en knippen we niet alleen papier, maar ook gelijk een nieuw kapsel. Als het aan onze dochter ligt, eindigt het schilderij niet bij de randen van het canvas, maar telt de hele eettafel mee. Als het aan de blije peuter ligt, is het altijd tijd om te knutselen en geef nou toe… Wat is er (behalve een schoon huis) nou leuker dan de creatieve geest van zo’n kleintje?

Vrijwel iedere dag is er wel een momentje waarop onze dochter het tijd vindt om te gaan knutselen. Of we nou gaan kleuren, schilderen, knippen of plakken, een grote glimlach is gegarandeerd als de grote knutselkist tevoorschijn komt. Dé grote knutselkist… Het werd de hoogste tijd om deze in het leven te roepen toen overal kapotte verpakkingen met potloden, verdwaalde stiften en overgebleven knutselpapiertjes rond begonnen te slingeren.

Picasso?

Naast die mooie knutselkist heb ik een prachtig plekje vrij gemaakt voor een map met insteekhoesjes, waar alle creatieve uitspattingen van onze kleine Picasso in bewaard kunnen worden. Nou ja, Picasso? Misschien toepasselijker: Onze kleine Jackson Pollock.

Alle knutselspullen in de kast op dezelfde plank, opgeruimd staat netjes. Orde en netheid, wij houden er van. Helaas denkt knutselclub ‘De blije peuter’ daar net iets anders over…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s