Hoe leg ik ‘het nieuwe normaal’ uit aan een peuter?

Terwijl de hele wereld zijn keiharde best doet om Corona uit te roeien, lijkt niets meer te zijn wat het ooit is geweest. Maanden niet naar school, de hele zomer zonder festivals en andere festiviteiten, geen zonvakanties, geen familiebezoekjes, geen dagjes uit, geen verjaardagen, niks.

‘Het nieuwe normaal’ zorgt er voor dat we onze dochter al een tijdje allerlei nieuwe manieren, regels, normen en waarden aanleren, waar ik zelf diep van binnen helemaal niet achter sta. Natuurlijk begrijp ik dat bepaalde maatregelen NU nodig zijn en natuurlijk doen wij ons uiterste best om ons daar NU aan te houden. Toch maak ik me zorgen over meer dan alleen onze gezondheid…

Hoe leg ik dat uit?

Hoe leg ik onze dochter over een half jaar, over een jaar, over misschien wel twee jaar uit, dat de meest gekke dingen opeens weer normaal zijn. Dat het heel normaal is om dichterbij  iemand  in de rij te gaan staan dan op een afstand van 1,5 meter? Hoe leg ik haar uit dat je nu toch niet meer ziek zult worden als je naar school gaat. Hoe leg ik haar straks uit dat ze opa en oma gewoon kan zien en zelfs mag knuffelen en een kus mag geven? Hoe leg ik haar uit dat ze nu wel weer samen met andere kindjes in de speeltuin mag spelen en dat ze het krentenbolletje van de bakker gewoon aan mag pakken, terwijl ik haar al die tijd vertelde te wachten tot de bakker hem had neergelegd.

Ik ben bang… Voor Corona zelf niet eens zozeer, maar wel voor hoe deze maatregelen een volledige generatie aanleren dat je ziek kunt worden als je te dichtbij anderen komt. Dat je zelfs je geliefden op gepaste afstand moet houden. Dat er alleen nog geknuffeld mag worden met papa en mama.

Ik ben bang… Hoe leg ik ooit nog uit dat ‘het nieuwe normaal’ ooit niet normaal was en hopelijk over een niet al te lange tijd ook niet normaal meer is?

Hoe leg ik dat in hemelsnaam uit aan een peuter

Een gedachte over “Hoe leg ik ‘het nieuwe normaal’ uit aan een peuter?

  1. Het ergste is dat heel deze corona cinema wereldwijd georkestreerd is. En al je naar de echte cijfers op zoek gaat, (dus niet in de krant of op TV) dan zie je dat dit helemaal niet normaal is. En dat er van hogerop slechte bijbedoelingen achter schuilen. Neem bijvoorbeeld de bevolkingsgroei van dit jaar t.o.v. een niet corona jaar, dan zie je dat die nu hoger ligt dan vroeger. Zo erg kan dat virus dus niet zijn 🙂 Bron: Live Health data : https://infonosity.net/2020/06/09/live-health-data/

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s